Verandering

Verandering

Misschien ligt het voor de hand om in de eerste blog in over verandering te spreken, maar dat is wel hetgene wat bij me opkwam. Ik heb het dan niet over de goede voornemens. Ik heb gemerkt dat er verandering nodig is in het leven als je verder wilt.

God heeft een plan voor ieders leven, maar aan ons is het om daar in te gaan. Als je eens kijkt naar Genesis 12:1 – daar zegt God tegen Abram: “Ga uit je land en weg bij je familie, en ga naar een land wat Ik je zal laten zien”. Abram weet niet waar hij heen gaat en hij verlaat alles wat hem vertrouwd is; en de mensen, zijn familie waar hij zijn hele leven mee heeft geleefd, maar hij gaat! Hij gaat doen wat God van hem vraagt en hij stapt het plan in.

God kan van ons vragen om uit een bepaalde omgeving te gaan, of om gewoontes los te laten en zelfs wel om mensen te laten gaan. Soms zitten we vast in dingen die “veilig” voelen maar waardoor we niet verder komen. Verandering is niet altijd iets waar we ons comfortabel bij zullen voelen, soms verzetten we ons er tegen omdat we het misschien eng vinden. Maar als God tegen je heeft gesproken over dit soort dingen, dan wil ik je aanmoedigen, durf het aan met Hem!

Jesaja 48:47 Ik ben de Here uw God, die je onderwijst wat goed voor je is, en je leid over de paden die je zou moeten volgen. (NLT)