Hieronder leest u getuigenissen van de wonderen van God.

Joyce Willemsen

Joyce WillemsenJoyce vertelt: “Doordat ik in twee gezinnen deels ben opgegroeid, heb ik ook verschillende overtuigingen meegekregen over het geloof. In het eerste gezin was ik hervormd en in het tweede gezin ( bij mijn grootouders ) was ik katholiek. Met mijn grootouders ging ik wekelijks naar de kerk, zong bij het kinderkoor en was een voorbeeldige misdienaar.

Geloof is zo ver ik mij kan herinneren belangrijk voor me geweest. Alleen was het voor mij geen levend geloof! God was op een bepaalde manier onbereikbaar, omdat ( achteraf gezien) het woord mij niet bereikte. Toch was ik altijd op zoek; had ik vragen en wilde ik dat God zich aan mij openbaarde.

Mijn jeugd was een onveilige tijd voor mij. Ik heb veel momenten van angst en verdriet gekend en als klein meisje bad ik dan tot God en vroeg ik of hij dicht bij me wilde zijn. Zijn liefde herkende ik meteen. Er kwam rust en ik kon zijn liefde ervaren, ook al kon ik het nog niet vasthouden.

Liefde was een ingewikkeld begrip in mijn leven. Ik was in de war en maakte keuzes die voortkwamen uit oude overtuigingen en ervaringen. Ik koos twee keer voor een relatie met een vrouw en op het moment dat ik steeds meer onrust ging ervaren sprak God heel duidelijk tot mij! Hij sprak krachtig en het was niet te omzeilen! God liet mij weten dat dit niet de weg was die ik moest gaan. Dat mijn keuze voor een vrouw gebaseerd was op oud zeer en verkeerde overtuigingen. Ik raakte in paniek en wist niet hoe ik hieruit zou komen. Maar God heeft me niet verlaten en mij een uitweg geboden. De keuze lag bij mij en met pijn in mijn hart, omdat mijn gevoelens voor vrouwen nog niet verdwenen waren, koos ik voor God en zijn belofte voor mijn leven. Een leven met Hem.

Na jaren van onrust en meerdere verhuizingen, plaatste God mij in Ureterp. Nog nooit van gehoord en wat was ik huiverig, maar God wist dat ik hier moest zijn om een nieuw leven te kunnen beginnen waarin liefde de boventoon zou voeren ipv angst.

Mijn nieuwe thuis heb ik gevonden bij De Victory Church in Drachten. God heeft voorzien in wie en wat ik nodig heb. Een familie, liefde en een toekomst. Een compleet nieuwe ervaring, waarin ik mag groeien in geloof en liefde en waarin ik echte verbondenheid ervaar, omdat we dezelfde Vader hebben! Onze God, die zoveel van ons houdt en ons zoveel wilt geven.

In januari 2016 heb ik me laten dopen. Vanuit mijn hele hart heb ik ervoor gekozen dat ik Jezus wil volgen en nu 2 jaar later merk ik hoe de liefde van God mij steeds meer geneest van oude wonden en dat ik liefde durf te ontvangen en te geven vanuit een heel nieuw perspectief: Gods perspectief.

Wat een prachtig uitzicht!

Mijn dooptekst: Jeremia 29-11 ,, Want ik weet welke gedachten ik over je koester zegt de Heer; gedachten van vrede en niet van kwaad, om je een hoopvolle toekomst te geven. Amen!!”

Vincent Grit

Elisabeth Messak

Herwin en Jojanneke

Herwin en JojannekeIn het koude december van 2015 kozen Herwin en Jojanneke ervoor zich in het warme zwembad te laten dopen. Een praktische daad met een geestelijke waarde. Herwin vertelt hierover: “Ik ervoer een overweldigend gevoel van liefde,vrijheid & geborgenheid. Een enorme bevrijding. Door de doop heb ik mijn oude leven achter mij gelaten en ben ik een nieuw leven aan gegaan met Jezus Christus mijn Verlosser. Gods liefde en aanwezigheid is zo groot voor mij en mijn gezin. Hem wil ik danken, prijzen en aanbidden. Halleluja, loof de Heer!”

Ook Jojanneke beschrijft hoe zij de doop heeft beleefd: “Ik voelde mij omringd door liefde, vrede en rust. Een moment waarop je voelt dat alles nieuw is van binnen. Jezus is ook voor mijn zonden gestorven. Door Hem is er een nieuw begin, een nieuw leven. Zijn liefde duurt tot in eeuwigheid. Hem wil ik volgen en dienen alle dagen van mijn leven. Hem komt toe alle Glorie & Eer!”

2 Korinthe 5:17 – “Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

René en Annemarie

René en AnnemarieSinds René en Annemarie op Gods belofte en voorziening zijn gaan vertrouwen zien ze dat hun tekort is verdwenen.

Annemarie vertelt: “De onrust in ons huis is daarmee veranderd in vrede: God zorgt voor ons! René werkte vier dagen, en er moest financieel wel iets bij, dus ik begon te solliciteren. Maar toen we God vroegen wat de weg was die we moesten gaan – in Ps 32:8 belooft God ons de weg te wijzen die we moeten gaan – kregen we duidelijk op ons hart dat het goed was dat ik thuis zou zijn bij de kinderen. Dat was op dat moment helemaal niet logisch, maar we hebben ervoor gekozen om het toch te gaan doen. En er is gewoon genoeg!”

Filippenzen 4:19 – “Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus.

Freerk en Annemiek

Freerk en AnnemiekFreerk vertelt: “Na mijn herseninfarct in april 2014 was ons leven niet meer zoals het al jaren ging. Ik merkte dat ik niet meer kon wat ik voorheen deed, waardoor mijn werk en mijn dagelijkse dingen veel moeite gingen kosten. Ongemerkt raakte ik erg gefrustreerd en werd ik kortaf en onredelijk naar mijn vrouw en iedereen om mij heen. Mijn vrouw stond meerdere keren op het punt om mij te verlaten omdat met mij niet meer te leven was.

Totdat vrienden met ons in gesprek raakten en ons meenamen naar Victory Church. Daar hoorden we van Vrijheid in Christus, dat we onze problemen bij Hem konden brengen en dat genezing ons deel zou zijn. We werden door de Heilige Geest gegrepen, zijn gedoopt en vertrouwen op Hem. Hij heeft ons een betrokken gemeente gegeven en de zekerheid dat we zijn zoon en dochter zijn en dat we altijd bij Hem terecht kunnen. We hebben nu een goede relatie met God.”